Tapo P115 Review: De beste voordelige slimme stekker?

In dit artikel

KlussenKlussen
Arlo Pro 5 - 3 pack

Arlo Pro 5 vs. Pro 4

In de wereld van de beveiligingscamera’s staat Arlo bekend om zijn reeks hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft onlangs de Arlo Pro 5 uitgebracht, en als

Read More »

Als je op zoek bent naar een slimme stekker, is de Tapo P115 van TP-Link een uitstekende keuze. Met deze handige gadget heb je toegang tot een scala aan functies die het dagelijks leven niet alleen comfortabeler maken, maar ook energiebesparender en veiliger. In deze Tapo P115 review vertellen we je alles over deze slimme stekker!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Het eerste dat je opvalt aan de Tapo P115 is het strakke ontwerp. De stekker heeft een minimalistische witte kleur die bij elk interieur past, en het compacte formaat betekent dat hij niet veel ruimte inneemt op de wandcontactdoos. Hierdoor is het ideaal voor gebruik in keukens, woonkamers, kantoren en andere ruimtes waar stopcontactruimte vaak op een premium is.

Instellen van de Tapo P115

Bij het instellen van de Tapo P115 zul je onder de indruk zijn van het gebruiksgemak. Het apparaat wordt aangesloten op je wifi-netwerk en via de Tapo app kun je allerlei instellingen beheren. Met de app kun je eenvoudig de stekker in- en uitschakelen, een schema instellen, of zelfs de stekker bedienen als je niet thuis bent. Het is zelfs mogelijk om de Tapo P115 te koppelen aan je Amazon Alexa of Google Home voor spraakbesturing, wat een extra laag gemak toevoegt.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Een belangrijk kenmerk dat je zult waarderen aan de Tapo P115 is de mogelijkheid om energie te besparen. Dankzij het inzicht in het energieverbruik dat de Tapo app biedt, kun je eenvoudig zien welke apparaten het meeste stroom verbruiken en waar je kunt besparen. Je zult ook de timerfunctie waarderen, waarmee je kunt instellen wanneer de stekker automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Dit is niet alleen handig voor het beheersen van het energieverbruik, maar kan ook dienen als een extra veiligheidsmaatregel, bijvoorbeeld door lampen in te schakelen als je niet thuis bent.

De Tapo P115 biedt ook het voordeel van een afwezigheidsmodus. Deze functie simuleert het in- en uitschakelen van verlichting om te suggereren dat er iemand thuis is, wat een sterke afschrikkende werking kan hebben voor potentiële indringers.

Ook goed om te weten over de Tapo P115

Hoewel de Tapo P115 veel te bieden heeft, zijn er een paar punten die je in overweging moet nemen. Ten eerste is de Tapo app vereist om de slimme stekker te bedienen, wat een extra stap kan betekenen voor degenen die gewend zijn aan het bedienen van hun smart home-apparaten via een enkele centrale app. Dit kan echter worden omzeild door de stekker te koppelen aan je Amazon Alexa of Google Home. Ten tweede, hoewel de compacte grootte over het algemeen een voordeel is, kan het ontwerp ervoor zorgen dat de aangrenzende stopcontacten worden geblokkeerd, afhankelijk van hoe jouw stopcontacten zijn geplaatst.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Desondanks valt niet te ontkennen dat de Tapo P115 een waardevolle toevoeging is aan elk smart home. De slimme functies bieden veel gemak en controle over je huishoudelijke apparaten en het energieverbruik, terwijl de intuïtieve interface ervoor zorgt dat het apparaat toegankelijk is, zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn.

Bij gebruik van de Tapo P115 zul je ook het voordeel van de “afstandsbediening” functie ervaren. Hiermee kun je jouw aangesloten apparaten van overal ter wereld bedienen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Deze functie is bijzonder handig voor momenten waarop je onderweg bent en je vergeten bent om bijvoorbeeld een lamp of een ander apparaat uit te schakelen.

Prestaties van de Tapo P115

Wat betreft de prestaties, de Tapo P115 presteert opmerkelijk goed. Het reageert snel op opdrachten, of je het nu via de app bedient of via een spraakassistent zoals Alexa of Google Home. Je zult ook merken dat de verbinding betrouwbaar is, met zelden een onderbreking of vertraging, wat essentieel is voor een apparaat dat bedoeld is om je leven gemakkelijker te maken.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Een extra handige functie van de Tapo P115 is de mogelijkheid om timers en schema’s in te stellen. Dit betekent dat je jouw apparaten zo kunt programmeren dat ze op specifieke tijdstippen in- en uitschakelen, wat enorm handig is, niet alleen voor het besparen van energie, maar ook voor het creëren van routine en orde in je huis. Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt met je koffiezetapparaat dat al begonnen is met het zetten van je koffie, of dat je lampen automatisch aangaan net voordat je thuis komt van je werk. Dat is het soort gemak dat de Tapo P115 biedt.

Tot slot is er nog de prijs. De Tapo P115 biedt een indrukwekkende reeks functies voor een zeer redelijke prijs. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen die zijn eerste stappen zet in het smart home-ecosysteem, maar ook voor degenen die hun huidige setup willen uitbreiden zonder de bank te breken.

Tapo P115 Review – Onze conclusie:

In conclusie van deze Tapo P115 Review; de Tapo P115 is een indrukwekkende slimme stekker die het waard is om in overweging te nemen. Het biedt een scala aan handige functies, een gebruiksvriendelijke interface en een betrouwbare prestatie, allemaal voor een zeer redelijke prijs. Hoewel er enkele kleine punten van aandacht zijn, wegen deze niet op tegen de voordelen die dit apparaat biedt. Met de Tapo P115 heb je meer controle over je huis, kun je energie besparen en je huis veiliger maken, allemaal met een paar tikken op je smartphone of een simpele spraakopdracht. En dat is waar het bij een slim huis allemaal om draait.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
expert.nl (€19,95)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
expert.nl (€19,95)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
expert.nl (€19,95)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
expert.nl (€19,95)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
alternate.nl (€14,99)
coolblue.nl (€18,99)
expert.nl (€19,95)
Laatste prijs- en voorraad update: 28/02/2024 - 07:08

Meer slimme artikelen

Ring Video Doorbell 4 vs Eufy

Als je op zoek bent naar een slimme deurbel, kom je ongetwijfeld de Ring Video Doorbell 4 en de Eufy Video Doorbell

Arlo Pro 5 - 3 pack

Arlo Pro 5 vs. Pro 4

In de wereld van de beveiligingscamera’s staat Arlo bekend om zijn reeks hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft onlangs de Arlo Pro 5

Innr lampen review

Innr lampen review

In de zoektocht naar de perfecte verlichting voor je huis, is het slim om te overwegen om te upgraden naar slimme verlichting.

Eén reactie

  1. Ik heb nu al 2 defecte Hombli’s (gelukkig wel vervangen onder garantie) en ben benieuwd naar de p115.
    De Hombli heeft een nuttige functie voor mij en die gebruik ik bij het opladen van de fietsaccu. Zodra het vermogen (W) onder een bepaalde waarde komt (accu is dan nagenoeg vol), schakelt de Hombli zichzelf uit. Een veilig idee.
    Kan de p115 dit ook?

    En ik zie dat de p115 een v1.2 en een v1 heeft. Wat is het verschil? Ik lees op sommige plekken dat het niet uitmaakt, maar ik lees ook dat de v1.2 energiemeting kan doen en de v1 niet. Wat is waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *