Is de Google Nest Protect veilig?

In dit artikel

KlussenKlussen
Arlo Pro 5 - 3 pack

Arlo Pro 5 vs. Pro 4

In de wereld van de beveiligingscamera’s staat Arlo bekend om zijn reeks hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft onlangs de Arlo Pro 5 uitgebracht, en als

Read More »

Je wilt natuurlijk dat jij en je gezinsleden te allen tijde veilig zijn. Binnenshuis is een betrouwbare rookmelder (en koolmonoxidemelder) daarom erg belangrijk. De Google Nest Protect is een zeer geliefd smart home product en is al meerdere ‘generaties’ ontwikkelt. Is dit inderdaad de beste keuze?

Functies

De Google Nest Protect heeft verschillende functies die het leven in huis makkelijker, maar vooral veiliger maken.

  • Blijf overal op de hoogte: wanneer er iets aan de hand is, krijg je direct een push melding op je telefoon
  • De ‘Split-spectrumsensor’ gebruikt verschillende golflengten van licht om rook vroegtijdig te detecteren
  • De Nest Protect laat aan de hand van verschillende geluidssignalen horen of er rook of koolstofmonoxide is. Een stem vertelt je zelfs in welke kamer dat is. (Dit werkt wanneer je meerdere apparaten in verschillende kamers hebt hangen)
  • De Nest Protect is direct een nachtlampje in de gang
  • Een slim argoritme in combinatie met geavanceerde sensoren zorgen ervoor dat het stoom (bijvoorbeeld van het douchen) onderscheidt van gevaarlijke situaties. Daardoor heb je minder vaak een vals alarm
  • Alle meldingen zijn snel en makkelijk uit te schakelen via je mobiele telefoon, of via Google Assistant

Bekijk onderstaande video om de Nest Protect in actie te zien:

Batterij of netstroom

De Google Nest Protect is in twee varianten te bestellen. De ene variant werkt op batterijen die enkele jaren meegaan, waarna de batterijen even vervangen moeten worden. De andere variant werkt op netstroom, maar heeft wel een paar batterijen nodig om ook te blijven werken bij stroomuitval.

Echter steekt de Google Nest Protect op netstroom vanwege de kabel net iets verder uit, waardoor hij niet direct tegen het plafond te monteren is. Hiervoor zal je hem op een contactpunt moeten monteren. Bovendien is het netjes aanleggen en verwerken van de netstroomkabel vaak een grote klus.

Onze advies zal dus zijn om voor een Google Nest Protect op batterij te gaan, tenzij je een kantoorpand met tientallen melders zou moeten vullen. De batterijen gaan enkele jaren mee, waarna je ze ook snel vervangen hebt. Bovendien is de Google Nest Protect op batterij over het algemeen goedkoper dan de netstroom variant.

Is Google Nest Protect veilig?

Het simpele en eerlijke antwoord is: ja! Deze slimme rook en koolmonoxide melders zijn minstens net zo veilig (vaak veiliger) dan de ‘normale’ melders. Via de app kan je altijd controleren of alles nog werkt zoals het zou moeten en vooral de meldingen wanneer je weg bent van huis vinden wij een fantastisch voordeel. Dat ze Google Nest Protect je ook direct verteld waar de melding is, zorgt voor een extra veilig gevoel en zorgt ervoor dat je niet per ongeluk naar de bron van de melding loopt.

Beste prijs

Wij hebben de beste prijzen ook alvast voor je vergeleken. Zo weet je direct dat je een goede deal te pakken hebt! Veel plezier met de Nest Protect!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€112,00)
coolblue.nl (€112,00)
alternate.nl (€115,00)
bcc.nl (€119,00)
Laatste prijs- en voorraad update: 15/04/2024 - 18:10

Verkrijgbaar bij

bol.com (€112,00)
coolblue.nl (€112,00)
alternate.nl (€115,00)
bcc.nl (€119,00)
Laatste prijs- en voorraad update: 15/04/2024 - 18:10

Verkrijgbaar bij

bol.com (€112,00)
coolblue.nl (€112,00)
alternate.nl (€115,00)
bcc.nl (€119,00)
Laatste prijs- en voorraad update: 15/04/2024 - 18:10

Meer slimme artikelen

Ring Video Doorbell 4 vs Eufy

Als je op zoek bent naar een slimme deurbel, kom je ongetwijfeld de Ring Video Doorbell 4 en de Eufy Video Doorbell

Arlo Pro 5 - 3 pack

Arlo Pro 5 vs. Pro 4

In de wereld van de beveiligingscamera’s staat Arlo bekend om zijn reeks hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft onlangs de Arlo Pro 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *